Skip to content
Kulturica.ba » Državni Lopov | Hit komedija

Državni Lopov | Hit komedija

  Bosanski kulturni centar Kulturica u nedjelju 12. marta u Luzernu organizirat će predstavu “Državni lopov” te premijerno izvođenje stand up komedije “Kako smršati” Sermeda Maktoufa, a dio prihoda od predstava donirat će žrtvama potresa u Turskoj.

  Nakon rasprodane predstave “Da sam ptica” u kojoj igraju Daria Lorenci Flatz i Tarik Filipović, Bosanski kulturni centar Kulturica kojeg vodi proslavljeni bosanskohercegovački redatelj Haris Dubica ponovo organizuje predstave u Švicarskoj.

  Kulturica je odlučila da od navedenog događaja donira cjelokupne prihode od hrane i pića u dobrotvorne svrhe za žrtve potresa koje su se dogodile u Turskoj i Siriji. Haris Dubica je izjavio da su imali želju da pomognu u ovim teškim vremenima.

  Komedija “Državni lopov” je jedna od najstarijih predstava iz BiH, koja još uvijek popularna. Naime, premijera je bila 2005. godine i evo već punih 18 godina puni dvorane širom BiH, regije ali i Evrope. Odigrana više od 400 puta a pogledalo je preko 150 000 ljudi.

  Predstava je jako aktuelna, a dramaturgija je apsolutno prilagođena današnjem vremenu. Iako je tekst napisan prije više od 40 godina i danas je to naša realnost. Tokom obrade predstave dodatno su je aktualizirali, prebacujući radnju na današnju stvarnost BiH.

  Sermed Maktouf je jedna od najpopularnijih zvijezda društvenih mreža na Balkanu. Njegove objave na Instagramu i Tik Toku imaju milionske preglede na mjesečnom nivou, a ovo će biti njegovo premijerno izvođenje stand up komedije “Kako smršati”.

  “Tvoje je samo ono što daš.Ja sam odlučio da cijeli svoj honorar dam za žrtve potresa. Širimo ljubav bez obzira na vjeru, rasu ili naciju”, izjavio je Sermed Maktouf.

  Sermed Maktouf i stand up komedija


  Sermed Maktouf i stand up komedija “Kako smršati”